lunes, 18 de mayo de 2015

Relacions amb famílies.....




Puc dir que la meva relació amb les famílies dia a dia a anat a més, ja que després de tots aquests mesos, ja  hem coneixen i s’apropen a mi per indicar-me coses dels seus nens, ja sigui a dins l’escola com fora d’ella, crec que la meva disposició és sempre d’escolta, respecte i ajuda.

A vegades succeeixen coses que nosaltres com a futures mestres hem d’aprendre a conviure amb determinades famílies i diferents situacions, com per exemple hi ha una d’elles que la mestra d’aula, ha parlat amb la mare en diferents reunions per explicar-li que el nen ha de portar per esmorzar un entrepà, i es dóna el cas que fan el que volen, perquè el nen duu a classe sempre batuts, pastisseria industrial de xocolata, etc. 

La mestra s’ ha resignat una mica perquè ha fet tot el que estava a les seves mans, i cada dia veiem amb impotència aquests fets.
Per aquest motiu hem d’aprendre a tenir paciència i a sabre consensuar amb les famílies de la millor manera el més adequat pel bé del nen. 

El fet  que la família no faci cas m’ha xocat molt, ja que a vegades el diàleg a segons quines famílies no funciona, i crec que ja no tan sols com a mare, ni futura mestra sinó com a persona responsable has de mirar pel bé del nen   i no entenc com alguns pares no s’adonen que no beneficien al seu fill i tant sol a les rutines diàries de portar l’esmorzar.

Però això és una realitat molt latent a les escoles que crec que és un dilema mínim,  hi ha conflictes més greus pel que hem d’estar preparades pel futur, perquè tractar amb un material tan sensible com són les famílies no és gaire fàcil, hem de tenir present que hi ha moltes modalitats de famílies i que cadascuna té les seves particularitats, hem de ser empàtics però també responsables.

Vine a fer barrera !! com una mestra més…

No hay comentarios:

Publicar un comentario